ikan patin 2 ekor untuk linda sorang je makn huhuhu makn ke melantak ni...
1- ikan patin - bahan utama kalu xde ni nk letak
2- santan from kelapa fresh- aku org kampg perah santah sendiri je pakai tangan baru best ada rasa masin sikit huhuhuhu
3- bawang merah
4- cili merah
5- serai (xde pic)
6-daun kunyit (xdepic)
7- korang tumbuk semua bahan 3&4 tu.. tumbuk mcm korang tengah marah kt ex bf korang yg xnak bayar hutang korang tau.. hahahha mcm aku selalu buat ( kurang ajar punye jantan) mesti hancur cepat bahan tu hahhah. lepas tu jgn lupa letak serbuk kunyit sikit n bahan utama TEMPOYAK MAK KOI...lepas tu letak santan sampai tengelam ikan tu..
ha tgk gambar kalu korang nk kuah banyak letak la santan banyak.. dan tempoyak lebih jgk tau..baru la balance rasa tempoyak tu hahhahha..
ok korang kena selalu kacau tau.. kalu x nanti taik minyak la santan korang..jgn kacau kuat hanti ikan hancur.. kacau manje manje je mcm korang belai laki korang tu la hahahhahah
ok lepas tu boleh la makn .. tapi aku selalu kan kalu masak ni lawan dia sambal jering resepi mak aku.. fuhhh kalu makan sambil pejam mata. sedap sgt la nk kata ko hahhaha... aduss lapar doh.. nasib esok nk balik Pahang boleh masak ikan patin ni... mak laporrrrrrr. ok la nanti linda share resepi sambal jering mak koi tau . tgk la nanti bila ada masa sikit heheheh.. ok bye
Tiada ulasan:
Catat Ulasan