Khamis, 3 September 2015

Di Hari PersandinganKu......

salam sayang sayang semua...
hari ni nk kongsi sikit pasal di hari persandingan ku.. walaupun dah 8 bulan dah berlalu tapi masih awal lg kan hehehhehe..saje nk buat story mory kt sini heheh.. nasib masa kawin hari tu GST belum ada lg.. kalu x masak la.. I buat kecik 2 je x la besar mana.. ikt bajet dgn hantaran 10 ribu tu aku rasa itu je la yg mampu aku buat.. x kecik n x besar mana.. sedang sedang aje..selalu aku tgk je kawn 2 aku pening masa diaorg nk kawin.. emm baru aku tahu bila dah melaluinye emm naik gila jgk la kepala otak nk fikir.. nasib mak n abah banyak membantu kalu x haru jgk la.. diaorg pun masa tu x sihat mana.. tapi alhamdulilah diaorg x pernah pun merungut kan.. .
 
ada satu kes dlm seminggu nk kawin I mimpi mcm 2 .. I mimpi x jadi kawin la, kena tingal masa nk angkat nikah.. kenduri dah buat tapi x jadi kawin.. korang rasa.. x susah ke hati I . lepas tu mimpi I balik pada ex bf syaitan I tu n tinggalkan bakal suami I pun ada.. isss mcm 2 la mimpi. I pun x fahm jgk kenapa I mimpi mcm tu.. maybe I banyak memikir kot.. emmm entahla.. kadang 2 sampai I rasa betul ke pilihan I ni.. maybe allah nk tunjuk dia bukan lelaki yg baik untuk I. smp I rasa was was plak.. hahhaha tapi gamble je la kawin jgn.. KITA KAWIN NI ATAS NASIB JGK .. if nasib baik kita dapat la suami yg baik dan bertangunjawab.. tapi if nasib x baik korang mendapat la suami YG ....... faham sendiri la ye yg dot dot tu...kadang 2 masa bercinta lelaki ni x tujuk pun perangai diaorg.. lepas kawin baru korang rasa sendiri perangai diaorg.. kita pun sama jgk kan.. xkan tunjk masa bercinta.. lepas kawin baru la korng tunjk kan... I pun mcm tu jgn nk tipu hehheh...
 
tapi I pelik la kenapa lelaki ni masa bujang rajin je kj tapi bila dah kawin senang je berhenti n ddk rumah dan biarkan bini keja.. emmm aku x faham la WHY WHY.. I ada sorang kawan ni dia kawin awal 2 bln dari I. tapi x sampai setahun kawin mengadu kt I masalh rumah tangga.. smp nk lari dari rumah.. salah satu sebab suami x kj.. emm aku pun x faham la WHY bila ada tangungan mls plak kj.. bini plak kena bagi makn pakai semua.. korang rasa.. entah la sebab tu I ckp kita kawin ni atas NASIB jgk...
 
aduh panjang dah membebel.. pantang ada masa panjang nau nau I membebel kan.. so korang tgk je la pic sanding I.. HEHEHH happy jamu mata k.. sila la follow I kalau korang singah sini.. tgk la I still xde follower.. tapi ttp ada pembaca.. kalu korang baik hati follow la akak ye.. baru semangat nk menulis lg.. pleasssss mata ke atas tangan ke bahu sgt hehehhehe...
 
 
cantik x cover I uioillls.. tema puple..
 
 
 
 

masa ni berdebar nk sambt sang suami yg gagah perkasa tu .. malu siooott ramai org tgk..
pandang bawah je hehehh...

 
 
kasi cium sikit.. tangan yeee nk lain nanti malam la hahahhahah



sudah bertemu si jantung hati... senyum malu malu.. kucing kih kih kih



masa ni keras je mcm tiang masing 2.. malu tapi ioilllss buat kering je la.. nk buat apa lg tapi dlm hati happy .. dah dapat laki sape x happy.. heheh



ni la peminat ioillsss peminat cilik je.. org dewasa mana yilek.. hahahh ok la janji ada peminat cilik pun cilik la hahhahah


wow masa ni baca doa nk makn.. mata I dah amm je udang tu.. isss dlm hati kalu dapat makn ddk depan TV tgk korea tanpa ganguan fuhhh nikmatnye....

 
muka nk mintak penampar ni hahhahah lambt sgt nk maknnye..



muka happy la dapat makn .. lepas tu ada plak yg tukang ambik fuhh arah je.. bff kt sebelah tu.. mesti dapat.. awk nk udang, awak nk gulai daging, awak nk ayam golek.. wow mcm princess la laalalalal


 
hantaran kite simple je yobb buat sendiri mcm ni la hhhahh tapi ok la dari xde ni kira ok la cantik jew aku tgk. korang rasa x lawa.. lantokk korang la.. janji I dapat laki hehehhehe,..
 

 
masa ni bagi hamper cabutan bertuah untuk makcik 2 .. kesian penat kot merewang smp 3 hari kt Umah I .. diaorg ni walau dapat besen rm2 je pun dah happy.. janji kita hargai pertolongan diaorg kan...besar jasa diaorg untuk kenduri I.. x terbalas ..kerana mereka la semua tetamu I dapat makn.. sedap plak tu .. alhamdulilah semua ckp xde kekurangan.. berlebih n boleh bawak balik lg.. alhamdulilah..
 



comel je makcik ni siap salam cium cium I lg happy bebenor makcik ni.. I pun happy jgk boleh buat diaorg happy hehheh.. kita sama 2 happy la ye makcik...



ni kawan I masa kecik.. di apik ibu ibu mengandung.. amik berkat tapi smp skrg emm belum melekat lg.. xde rezeki lg.. takpe la allah belum beri.. kita tgu la sambil usaha ye.. insallah



mak mertua n ayah mertua yg best in da world.. alhamdulilah mereka ni baik baik aje.. xde la mcm mak mertua tiri heheheh baik sgt I oillsss selalu dtg makn je kalu balik kampg.. x tolong sgt masak..segan lg heheheh.. basuh pingan je la kj I hehehhe..




family belah mertua ni pun ada lg.. x semua dtg..


 
I amik pic I yg paling comel n kurus tau.. yg lain semua mcm tambun.. kih kih kih oohh ramai yg salah fahm ckp laki I kacuk mamak.. tidak ye dia original Kelantan cmpr Johor ye.. xde kena mengena dgn mamak peneng tu huhuhu..
 



ni pic I yg paling kurusss...kurusssssssssssss kan hehehehe ni ye la satu yg nanpak kurus.. yg lain emmm boleh la...


 
ni masa org ramai dah balik.. baru I berani nk amik pic pakai gaun n rambut palsu huhuhuhu...cantik ke idokkkkk..
 


 
 
family I ni pun x tahu mana lg.. separuh je yg lain lesap.. x tahu pergi mana menyorok kot.. ye la dah penat kan.. kj kenduri kawin ni bukan senag ye..penatttttt..
 

 
sebab kami ni berdua anak felda.. so tema kita adalah kelapa sawit hahahhaah aku pun x tahu kenapa aku nk amik pic kt sini.. sebab aku dah malas dah masa ni nk g mana 2, ni je paling dekat dgn rumah.. kita layan felling feling kt sini dah la ye...masa ni kepala dah ingat nk tido je....
 

 
rumah ioills yg atap hijau tu ye... kt tayar pun jadi.. hehehhe lantokkk



ni la pelamin I simple je kan.. lantokk la janji ada dari takde kan.. tapi dlm pic lawa je hehhehe boleh la dah bajet kan mcm ni je la dapatnye...


 
anak buah yg terpaling syg.... tapi dia x sayang I asyik nangis je.. nk jentik je hidung tu hahahha
 

 
so itu je la coretan I pasal wedding I ni.. nanti kita sambg entry lain plak ye... I penat la menaik.. sejam jgk arr ddk depan PC ni.. hope korang ENJOY.. jgn lupa pesan I tadi.. follow la I  ye..pleasss paksa ni tau...
 
 
END