Khamis, 3 September 2015

Drama Korea Yg Menjadi Pujaan Hatiku

The Gang Doctor
Assalamualaikum,,,,

wah mcm mimpi je hari ni sampai 3 entry hahahha takpe la ada masa free ni kita update.. bila bz nanti lansng x update kan.. ok nk cerita sikit pasal drama korea yg tgh hit sekarng.. the Gang doctor.. linda memg minat betul drama korea ni.. x kisah la cerita unsur apa pun semua sedap di mata linda hehehh.. lagi lagi kalau hero & heroin comel 2.. lg la mengila hahha.. kalu korang nk tahu rumah linda dari pagi smp malm akan buka chanel korea je tau.. melayu x layan ko.. hahah perasan korea la ni kot huhuhuhu.. jm la layan sinopsis drama ni.. kalu korng minat cuba la tgk malam ni khamis & jumat.. kul 8.55 pm hehehhe syokkk ooooo..

 

Judul : 용팔이 / Yong Pal / The Gang Doctor
Genre : Drama | Romantis | Action | Medis
Jumlah Episode : 16 Episode
Periode Tayang : 05 Ogos 2015 - 24 September 2015
Jadwal Tayang : SBS | Rabu dan Khamis
Pemeran Utama : Joo Won | Kim Tae-hee

Sinopsis The Gang Doctor / Yong Pal

Kim Tae-hyun (Joo Won Kim) adalah seorang doktor bedah yang sangat berbakat. Namun ia memerlukan banyak wang untuk membayar kos perubatan adiknya yang mempunyai masalah dengan buah pinggang. Ia kemudian memutuskan untuk menggunakan identiti Yong-pal dan menawarkan diri untuk menjadi doktor kepada mereka yang memerlukan pengubatan dengan cara diam-diam bahkan meskipun harus berurusan dengan gangster dan orang kaya yang korup.

Dari pekerjaannya sekarang ini membuatnya bertemu dengan Han Yeo-jin (Kim Tae Hee) seorang pewaris konglomerat yang telah lama koma di sebuah hospital. (translate dari bahasa indonesia..maaf kalau ayat terabur..hihi)


cerita ni pasal ubat mengubat macam ni minat la..hihi..sambil sambil tu selit cintan cintun..tak nak la yang romantik sangat..cepat bosan..hihi.. bagi yang berminat nak tengok, boleh la search dekat google web tiveee.com / viki.com dan tempat lain..hihi.. 

gang doctor synopsis, gang doctor image, kim tae hee image, korean drama




sumber : http://www.portalsinopsis.com/2015/07/sinopsis-lengkap-drama-korea-yong-pal.html