Rabu, 2 September 2015

HOLIDAY SABAH SEBELUM GEMPA BUMI

 
 
salam amboi banyak masa hari ni update sampai 2 entry ehehe .. sibukk sgt tapi entry ni dah buat lama dah.. saje simpan dlm draff bagi jadi tapai dulu.. emmm entry kali ni nk cerita pasal holiday g Sabah hari tu.. emmm masa tu belum gempa bumi lg.. so aman je la pergi hehhehe..plan nk g Sabah dah lama.. tgk blog bloger lain mcm best je kan.. masa ni I bujang trang trang lg tau.. lg 2 baru lepas putus cinta dgn lelaki syaitan tu huhu sorry ayat agak kasar di situ.. naik gila jgk la masa tahu dia curang tu..drive dari kl  ke  terenganu mcm drive dari klang ke shah alam je la yobb.. dgn hati membara hahahha.. biasa la zaman muda emosi x leh kawal ye cik adik sekalian..bawak myvi mcm perlesit hahahha punya la laju smp kena saman.. bila fikir balik mcm bodoh je dulu sebab jantan jadi mcm tu huhuhu... yg jantan tu plak sedap je kuar dgn betina tu.. emmm yg aku duk menangis , merayu semua pakej lengkap la.  hahhahah BODOHHHH sgt rasa... dah kenapa aku ni dah melencong ni..kn nk cerita pasal Sabah.. ok jm kita tgk pic .. pah tu aku cerita sikit 2 je tau.. panjng nanti jenuh plak korng baca.. korang bukan suka pon baca ni kan.. scroll pic je kan hehehhe...baik ngaku cepat kalu x I report polis...
 
 
ni pic dekat mall berdekatn hotel.. pic hotel xde ye.. aku lupa nk amik.. kalu x silap aku nama hotel tu kalangan hotel aku rasa la.. lupa dah yobb.. semalm dlm rm275 . masa aku g ni kongsi 3 org so korang kira la sendiri yee.. kak bedah..malas kira lantok la...
 
 
 

hari pertama kita g umah terbalik .. bagi aku ok la semua terbalik itu je pon nk tgk.. tapi x boleh amik pic kalu masuk dlm rumah tu.. aku pun x faham kenapa.. staf kt situ ckp pantang larang.. so ikt je la . x ikt kang kena halau la plak kan huhuhu


ni la rupanye.. rumah terbalik tu yobb..


 
 
sebelum masuk posing dulu.. era fazira dgn gong hheheeh




ok pic ni aku amik rambang je .. main amik je ni la gunung kinabalu itu.. sepanjng kt Sabah ni sejuk je aku rasa... best n segar sgt huhuh


 
 

tempat ni aku lupa la nama dia.. tapi tempat dia banyak lembu susu tu la. yg warna hitam n putih tu.. ala lupa la nama tempat ni.. maafkan kakak ye.. hihihi tapi tempat dia cantik giler mcm kt luar Negara cik bedah sejuk smp ke tulang .korang tgk je la pic kt bawah ni ye..













 

 
ok dah penat berjalan.. makan time.. kt Sabah ni org ckp seefood dia murah.. so apa lg kita makan seefood je la.. jom tgk pic aku makan apa malam first kt Sabah ni.. ni aku makan kt belakang hotel je. nama dia pasar Filipina kot.harga makanan agak mahal la.. seafood dia je yg murah.. tapi kalu makn nasi campur agak mahal la bagi aku.. korang aku x tahu la kan.. kot kalu sorang makn rm30 tu korng rasa murah.. lantok korang la ..jm tgk pic yg sempt aku snap..
 
ikan yg warna warni..


ketam yg segar segar
 
lobster sekor yg ni dlm rm180 dapat orfer.. tapi aku x makan pon mcm mahal je.. aku kan g dlm keadaan bajet hihihi pergi ramai kalu amik sekor je lobster ni.. sorang secubit je kot dapat.. kih kih


udang ni aku amik la nk rasa udang besar.. emm sdap jgn la.. tapi isi dia mcm keras sikit.. maybe sebab dia besar kot. tu yg keras sikit tu isi dia..



ni udang apa entah x makan pun geli aku tgk.. mcm ulat je .. x sangop nk makn huhuhu



 
 
ok ketam tadi buat masak masam manis je.. sedap rasa dia masam + manis hahahhah

 
tomyam campur yg cuma banyak sayur je .. x sedap
 

 
ni paling best udang bakar sambal..perah limau sikit wow lumayan.. walau isi keras sikit.. sedap jgk la layan huhuhu


telor dada ehh dadar la emm sedap rasa telor..


kerang bakar ni best jgk cuma sos dia agak tawar bagi aku la..


ok abis cerita makn hari ke dua pergi zoo je kt Sabah ni.. jm layan pic kt bawah..



sila abaikan badan montel di situ .. sila focus gajah di belakang ye..




 
sila focus rumput di belakang itu..

 
anak pak arab yg suka pandang aku.. comel hehhhe


ular show




org utan yg comel , gendut , pemalas lengkap 1 pakej bagi dia hahhaha






 
menara condong kot.. entah lupa dah aku hihihi




 
masjid terapung Sabah..







ok tu je la korang. aku dah penat menaip ni.. nanti kita sambg next entry lg ye, kope enjoy la enty aku yg merapu ni.. k bye korang




                                                                         END